Teakdekken

Vanaf de oprichting van Jachtbouw Loedeman in 1978 leggen wij teakdekken op plezier vaartuigen. Een teakdek is een verrijking voor uw schip. Het is voor ons steeds weer een uitdaging om een perfect teakdek op een schip te leggen, of dit nu een Bavaria is of een Halberg Rassy, een Rogger of een Pikmeer. Omdat wij een klein bedrijf zijn heeft u als klant ook veel inspraak en wordt het teakdek geheel naar uw wensen gelegd. Natuurlijk geven wij wel aan waarom wij bepaalde dingen niet doen of anders doen.

De teakdelen die wij standaard gebruiken voor het leggen van een teakdek zijn minimaal 12mm dik. Ook zijn de delen quartiers gezaagd en geheel zonder gebrek. Deze specificaties zijn belangrijk voor een kwalitatief goed dek waar u jaren lang plezier van heeft. 
 

Klik op een afbeelding voor een grotere weergave

Refitten van een teakdek

Naast het leggen van een teakdek is het ook mogelijk om een bestaand teakdek te refitten. Bij het refitten van een teakdek wordt al het bestaande rubber verwijderd. De groefjes worden op diepte gebracht. Indien aanwezig worden de teak propje vervangen. Het dek wordt voorzien van nieuw rubber. En uiteindelijk wordt het dek geschuurd en afgewerkt. Bij Jachtbouw Loedeman zijn wij in staat om dit arbeid intensieve werk op een goede manier voor u uit te voeren.

Onderhoud van een teakdek

Zoals met alles moet ook een teakdek schoon gehouden worden. Ons advies is om het teakdek door het seizoen heen met een zachte borstel en groene zeep schoon te maken. Naast groene zeep kan ook soda of zoutwater gebuikt worden.Omdat het teak hout ook zachte delen bevat mag het teakdek absoluut niet met een hogedrukspuit afgespoten worden of met een harde borstel geboend worden. Is een teakdek sterk vervuild dan is ons advies om de schoonmaak producten van Semco te gebruiken. Steeds vaker horen wij van klanten dat zij hun dek, voordat het vaarseizoen begint, inpregneren met Boracol. Dit product houdt de aangroei van algen tegen en geeft het dek een silver kleurige tint.Jachtbouw Loedeman
J.P. Broekhovenstraat 23
8081 HB Elburg
T +31 (0) 525 682 667
F +31 (0) 525 682 942
info@jachtbouwloedeman.nl